sâmbătă, 14 februarie 2015

Biscuiti (stampilati) fragezi cu unt si vanilie

 Made by Liana si Tudor







Nu am mai preparat demult timp o reteta cu mama mea,  dar aceste stampile dragute pentru fursecuri ne-au dat ocazia sa lucram din nou impreuna ;-)
Si nu pentru ca azi ar fi Valentine's Day, ci pentru ca noi ne iubim in fiecare zi si tot ce facem, facem cu dragoste <3

Aceasta reteta e aceeasi ca la fursecurile Catelusi si cateluse. Fara amidon, fara bicarbonat, fara praf de copt!! Simpli si sanatosi, potriviti pentru copii. Incercati-i!!

Pentru poze artistice, urmariti blogul lui mami, Pe masa din bucatarie.

Ingrediente:
420g faina,
200g unt,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
1 lg esenta de vanilie.

Mod de preparare: 
Untul moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.
Aveti poze in pasi aici.

Se intinde pe un blat infainat o foaie dintr-un aluat-noi am inceput cu cel alb-

si cu forma rotunda de inox sau un pahar  decupam cercuri.


 Refacem aluatul pana il terminam. Atentie! Se usuca rapid, e bine sa impartiti aluatul in doua, trei parti si sa-l tineti la frigider pana terminati prima bucata. Daca e prea uscat si se farama usor, mai adaugati o lingura de smantana sau iaurt.

Asezam cercurile in tavile pregatite cu hartie de copt, apoi pur si simplu le stampilam. Apasam putin stampila, dupa ce am trecut-o prin faina, ca sa nu se prinda de aluat.


Gata prima tava!!


Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade C


 si se lasa 15-20 de minute pana se auresc putin.


Trecem la aluatul cu cacao si procedam la fel ca si cu cel alb. Il intindem:

Decupam:

Stampilam:


Din resturile de aluat negru si alb, le-am amestecat , intins si decupat cu alte forme de fursecuri:


Puteti, de asemenea sa umpleti literele si inimioarele cu ciocolata alba sau neagra, in functie de biscuiti. Topiti ciocolata la microunde sau la bain marie, apoi cu un posh stilou pentru decoruri sau o punga taiata un pic la varf, umpleti spatiile goale.
 Noi nu  am topit decat 30g de ciocolata alba si 30g ciocolata neagra, am umplut doar 8 biscuiti in total.


Pentru tine, mami!! <3


Foarte buni biscuitii!! Nu ma pot satura!!




Mami, pot sa mai stampilez ceva? :P






3 comentarii:

Cristina Iuliana Pana spunea...

Felicitari! Bravo micutule bucătar! :-*

Laura Nechita spunea...

Adorabil piticul, frumoase momente, chiar minunate! Imi plac mult biscuiteii si chiar pastrez si eu reteta sa fac cu piticii mei! Va pupam!

Ghiocel07 spunea...

Tare simpatic micul bucătar!

A apărut o eroare în acest obiect gadget